Terug

Vacature: Acteur (M) en/of Actrice (V) donderdag 26 oktober 2017

Vacature: Acteur (M) en of Actrice (V) tot 25 jaar
Wij zijn op zoek naar verhalen die geworteld zijn in de multiculturele samenleving en nodigen dan ook specifiek acteurs en actrices uit met een cultureel diverse achtergrond.

Over Theatergroep PlayBack
Theatergroep PlayBack maakt interactief- en educatief theater over maatschappelijke thema’s voor jongeren, hun ouders en professionals. De voorstellingen gaan over actuele, pittige onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van jongeren op weg naar volwassenheid, zoals sociale media, pesten, alcoholgebruik, liefde en seksualiteit. PlayBack wil deze thema’s beter bespreekbaar maken. Met ca. 800 voorstellingen per jaar is PlayBack e?e?n van de leidende educatieve theatergroepen in Nederland.

PlayBack onderscheidt zich met prikkelende, kwalitatief hoogstaande, interactieve voorstellingen. Waarbinnen acteurs moeten kunnen improviseren en inter-acteren met het publiek. Verder hebben acteurs van PlayBack fysiek veel mogelijkheden en zijn ze muzikaal. Vanaf januari 2018 start PlayBack met de repetities voor haar nieuwe voorstelling over culturele diversiteit en tolerantie Count Me In.

Wat zoeken we?
PlayBack zoekt per januari 2018 één of twee acteurs en een actrice om samen met regisseur Kim Zonneveld en een ervaren gesprekleider de nieuwe schoolvoorstelling ‘Count Me In’ over culturele diversiteit en tolerantie te ontwikkelen en spelen.

Vereisten:

Graag alleen reageren als je op onderstaande data beschikbaar bent:
•  Audities: Op 20 en 22 november 2017 in Amsterdam. (Een van deze twee dagen hele dag beschikbaar zijn- graag vermelden welke van twee je beschikbaar bent in je reactie.)
•  Repetities en première: In januari, februari, maart en april 2018 zullen er 22 repetities gepland worden, half april gaat de voorstelling in première. Er wordt gerepeteerd in Amsterdam. 
•  Speelperiode: Van mei tot en met december 2018 ben je op donderdag en vrijdag beschikbaar om de voorstelling te spelen. De voorstelling speelt door heel Nederland.
• Samen met je twee collega acteurs/gesprekleiders wordt je in de speelperiode verantwoordelijk voor de voorstelling, het nagesprek en de op- en afbouw van het decor

Wie zoeken we?
Je bent een bevlogen acteur of actrice met een grote interesse in jongeren en maatschappelijke thema’s die raken aan de leefwereld van jongeren. Je bent ondernemend, je bent inspirerend, je staat achter de werkwijze van PlayBack en bent gemotiveerd om met een team van drie acteurs jongeren te inspireren over culturele diversiteit. Verder:
•  heb je een acteursopleiding of opleiding tot dramadocent gevolgd en afgerond;
•  heb je bij voorkeur een rijbewijs.
•  ben je niet ouder dan 25 jaar;
•  heb je inzicht in en kennis over communicatie, gesprekstechnieken en eventueel het interactieve regie model;

Wat bieden we?
Werken in een professioneel team bij een dynamische en ambitieuze theatergroep;
• Betaling op factuurbasis per gespeelde voorstelling plus een repetitievergoeding.

Meer weten?
Meer informatie over ons gezelschap vind je op www.tgplayback.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met het kantoor van Theatergroep PlayBack en vragen naar Rosanne Wielenga, productieleider of Kim Zonneveld, artistiek directeur. Telefoon: 020- 4862005.

Belangstelling?
Mail je cv, een korte motivatie en twee recente foto’s vo?o?r 13 november 2017 naar kim@tgplayback.nl. Je hoort voor 17 november 2017 of je bent uitgenodigd voor de auditie.