Terug

Seksuele diversiteit hot item: Loveland speelt door! Morgen

Loveland gaat door!

Seks is één van de hotste topics onder scholieren. Daarnaast is het thema seksuele diversiteit een kerndoel binnen het voortgezet onderwijs en dus een must om bespreekbaar te maken. Daarom biedt PlayBack de voorstelling Loveland opnieuw aan en speelt deze dit schooljaar nog exclusief in mei en juni.

Dat jongeren veel bezig zijn met liefde en seks is niets nieuws. Maar hoe zorg je ervoor dat ze gaan nadenken over hun eigen seksuele normen en waarden en begrip hebben voor die van hun medescholieren? Kan ik nee zeggen als mijn vriendje/vriendinnetje klaar is voor seks en ik niet? Ben ik stoerder bij mijn vrienden als ik opschep over mijn seksuele ervaringen? Laten mijn vrienden me vallen als ik uit de kast kom? Hoor ik er nog wil bij als ik wil wachten met seks tot ik getrouwd ben?

Onze voorstelling brengt het onderwerp dicht bij de jongeren. Door middel van een bijzondere combinatie tussen theater en interactie met de leerlingen. De voorstelling Loveland van PlayBack geeft leerlingen de kans over liefde en seksuele diversiteit na te denken, een eigen mening te vormen en op te komen voor zichzelf en hun vrienden.

Boek de voorstelling snel en maak seksuele diversiteit op een toegankelijke, veilige en unieke manier bespreekbaar!