Terug

Première Alles Goed maandag 18 november 2019

‘Wat zou ik in deze situatie doen?’
Theatergroep PlayBack praat tijdens de première van jongerenvoorstelling ‘Alles goed’ met jongeren over mentaal welbevinden. De nieuwe interactieve voorstelling ‘Alles goed’ van Theatergroep PlayBack is gisteren officieel van start gegaan met de première in het ZIMIHC Theater Stefanus te Utrecht. ‘Alles goed’ is een confronterende theatervoorstelling over mentaal welbevinden.

De voorstelling schetst een realistisch beeld over hoe jongeren kunnen worstelen met hun gevoelens. Na de voorstelling gaan we het gesprek aan over hoe je jezelf kunt uiten, een ander daarbij kunt helpen en de gevolgen van langer niet lekker in je vel zitten.

Jacquelien Hulst, jongerenwerker bij Welzijn Nunspeet bezocht een try-out. ‘Een voorstelling die dicht bij de leefwereld van jongeren komt en in scènes zo herkenbaar is dat ze zich regelmatig afvragen: “Wat zou ik in deze situatie doen?” Extra krachtig door de interactieve nabespreking met vragen die bewust maken en op weg helpen.’

Het verhaal
Simon kan door een blessure zijn sportcarrière vergeten. Hij vindt het lastig om te gaan met deze teleurstelling. Ook voelt hij veel druk van zijn ouders om goed te presteren op school. Luna werkt hard aan haar voorkomen. Ze heeft moeite aansluiting te vinden bij leeftijdgenoten en durft niet open te zijn over hoe ze zich voelt. Als haar ouders gaan scheiden, kan ze de hoge druk niet meer aan. Simon en Luna worstelen met een laag zelfbeeld. Aan de buitenkant zie je in eerste instantie niet dat het niet goed gaat. Tijdens ‘Alles goed’ zoeken jongeren een antwoord op wat Simon en Luna nodig hebben om zich beter te kunnen uiten. En over wat je kan doen om elkaar te helpen als je niet lekker in je vel zit.


Waarom ‘Alles goed’
Iedereen zit weleens niet lekker in zijn vel. Maar als dat voor lange tijd aanhoud dan heb je misschien een depressie. Je denkt soms dat niemand je zult begrijpen of dat mensen vinden dat je je aanstelt, dus dan zeg je maar niks. Voor jongeren is het vaak lastig om te praten over hun psychische problemen. Vanwege schaamte, maar ook omdat ze niet altijd goed herkennen waar ze last van hebben. Met onze nieuwe voorstelling ‘Alles goed’ willen we bijdragen aan een sfeer waar jongeren een open gesprek aan kunnen gaan over dit onderwerp. Tijdens het interactieve nagesprek stimuleren we jongeren open over dit onderwerp van gedachten te wisselen.


Over PlayBack
PlayBack is expert in het communiceren met jongeren. Al 13 jaar bereiken we succesvol grote groepen jongeren met interactieve en educatieve voorstellingen over thema’s die jongeren bezighouden. Onze voorstellingen ontwikkelen we op basis van de laatste inzichten, onderzoeken en met de kennis en ervaring van bevlogen professionals. We zorgen ervoor dat onze voorstellingen vaak aansluiten bij lessen en programma’s binnen school of bij speciale themaweken, zoals de Gezonde School, burgerschapslessen of bij het pestprotocol van de school. Deze aansluiting zorgt voor goede en duurzaam borging van de thema’s. Voor meer informatie zie www.tgplayback.nl
‘Alles goed’ is mede mogelijk gemaakt door: VSBfonds, Stichting Kinderpostzegels en Innovatiefonds Zorgverzekeraars