Terug

Praat er nou gewoon over dinsdag 11 juni 2019

Misschien heb je het al in onze vorige nieuwsbrief gelezen. We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe voorstelling: Alles goed. Een voorstelling over mentaal welbevinden. Faalangst, prestatiedruk, sociale media, veel ruzie thuis of buiten de groep vallen, kan de mentale staat van jongeren beïnvloeden.

In ons vooronderzoek verkenden wij met jongeren wat mentale gezondheid voor hen betekent in het dagelijks leven. Zij gaven ons een scherp beeld van de behoeften van jongeren en hoe we hen met de voorstelling kunnen helpen zich beter te uiten over hun mentaal welbevinden.

Los het niet zelf op
Met Alles goed willen we jongeren inzicht geven in hun eigen mentale gezondheid en die van anderen. En ze aansporen juist wel over hun gevoel te praten. Het niet zelf op te lossen. Ook al voelt dit tegennatuurlijk. Want je gevoel uiten kan een depressie voorkomen, blijkt uit onderzoek.

Vanaf november 2019
De voorstelling is geschikt voor de onderbouw van middelbare scholen. Evianne Lamme heeft het script bijna af. Acteurs Wouter van Elderen en Floor Rolf en gespreksleider Imke Donkers staan te popelen om te gaan repeteren. Want op 7 november is het zover! Dan gaat Alles goed in Utrecht in première. Vanaf november door heel Nederland in te zetten.