Terug

PlayBack verzorgt korte docententraining tijdens Jaarcongres VMBO maandag 14 december 2015

Tijdens de 7e editie van het Jaarcongres VMBO staat de leraar centraal. Bij goed onderwijs horen goede docenten die oog hebben voor de leerling en het vak. Als docent sta je elke dag weer voor een flinke opgave om een groep leerlingen kennis bij te brengen. Maar wat maakt nu een vmbo-docent tot een goede vmbo-docent? En wat verstaan we hier precies onder? Tijdens het 7e Jaarcongres VMBO op 26 januari 2016 in Reehorst te Ede de antwoorden op deze vragen.

Vertrek je 26 januari naar Ede, mis dan de interactieve theatrale docententraining van Playback niet. Met een korte theatrale presentatie toont en interacteert Theatergroep PlayBack hoe zij werkt met docenten in het voortgezet onderwijs. In gesprek met de jongere van nu; een praktische training die de verbinding tussen leerling en docent opheldert én verstevigt. Hoe houd je als leraar de regie over de dialoog met je leerling en hoe bereik je hem echt?

De interactieve theatrale docententraining van Theatergroep PlayBack is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van docenten. Onderwerpen zoals omgaan met onaangepast gedrag in de klas, pesten, agressie, conflictbeheersing en het motiveren van leerlingen komen aan bod. Tijdens trainingen stelt PlayBack herkenbare dilemma's en problemen in de communicatie tussen docenten en jongeren aan de orde. Zo bieden de professionele acteurs niet alleen herkenbare schoolsituaties, maar ook ingang tot reflectie en praktische handvatten om het gesprek met jongeren aan te gaan.

Bekijk het hele programma van het jaarcongres!