Terug

PlayBack verwelkomt nieuwe zakelijk directeur dinsdag 7 februari 2017

In januari was het dan zover: theatergroep PlayBack verwelkomde haar kersverse zakelijk directeur. Haar naam is Merel van Ekdom, en we zijn ontzettend blij met haar komst. Welkom, Merel!

Jos Meijer (Raad van Toezicht) over de nieuwe zakelijk directeur
Halverwege 2016 gaf Marieke Simons (voormalig algemeen directeur) aan dat zij een nieuwe uitdaging aanging buiten PlayBack. Dat was een schok voor ons want Marieke is vanaf de start van PlayBack betrokken geweest en 'is' PlayBack. PlayBack is mede door haar toedoen geworden tot wat het nu is; een inspirerend gezelschap met maatschappelijk betrokken mensen, die met theater gesprekken creëren om jongeren bewuster te maken van de keuzes die zij kunnen maken. Met een klein gezelschap begon PlayBack destijds enkele voorstellingen te spelen. Nu, ruim tien jaar later is de jaarlijkse agenda gevuld met zo'n 750 voorstellingen per jaar.

Met de Raad van Toezicht en het bestuur zijn we op zoek gegaan naar iemand met enthousiasme, betrokkenheid, liefde voor theater en met liefde voor jongeren, hun ouders en docenten. Ook iemand die strategisch mee kan denken over de strategie van PlayBack voor de komende jaren. En iemand die vanuit denken kan doen. Best een veeleisend wensenlijstje. Maar het bleek toch mogelijk toen we Merel van Ekdom ontmoetten. Merel is per 1 januari gestart als zakelijk directeur en heeft in haar eerste weken al laten zien dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Merel kan met haar ervaring als geen ander PlayBack verder inhoudelijk laten groeien.

Wie is Merel van Ekdom?
Merel studeerde af als bedrijfskundige en cultuurwetenschapper. De afgelopen tien jaar werkte zij als organisatieadviseur. De laatste jaren bij Andersson Elffers Felix (AEF), een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. De focus in haar projecten lag op organisatieontwikkeling. Hoe speel je als organisatie met een sociaal doel in op een omgeving die continu verandert?

Waarom PlayBack?
Merel: 'Als je je bewust wordt van je eigen gedrag, realiseer je je welke keuzes je zelf kan en wilt maken. Een kleine opmerking kan daardoor een enorme impact hebben op het leven van een individu. Playback faciliteert met boeiend spel en humor het gesprek over maatschappelijke thema’s en streeft daarmee naar meer bewustwording.  Ik geloof in deze manier van veranderen en vind het elke keer weer mooi om te zien wat voor gesprekken het spel oplevert. PlayBack biedt een prachtige methodiek om gevoelige onderwerpen als seks, alcoholgebruik en polarisatie met pubers en hun naaste omgeving bespreekbaar te maken.'