Terug

PlayBack presenteert 16 maart nieuwe voorstelling: NU dinsdag 23 februari 2016

Met trots presenteert theatergroep PlayBack de nieuwe interactieve voorstelling 'NU' over geld en geluk, speciaal voor het MBO. 

Over NU
NU gaat over 18 jaar worden. Officieel volwassen zijn en doen waar je zin in hebt. Maar ook je eigen rekeningen moeten betalen. Je financiën op orde krijgen en houden kan lastig zijn en praten hierover roept soms schaamte op. De voorstelling NU maakt de onderwerpen geld en schulden bespreekbaar en bereidt jongeren voor op hun financiële zelfstandigheid.

Waarom NU?
Een vijfde van de MBO-leerlingen leent of heeft schulden; gemiddeld is dit een schuld van 3.681 euro, aldus het NIBUD. Vaak kan schoolgeld niet worden betaald. Een derde komt de eerste schooldag zonder studieboeken op school.  Theatergroep PlayBack vindt het hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat MBO’ers makkelijker om hulp durven vragen.

‘De voorstelling komt zo dichtbij en is zo levensecht, dat de vertaling naar het eigen (financiële) leven van onze studenten als vanzelf ontstaat.’

Birgit de Roij – zorgcoördinator MBO De Rooi Pannen - Breda

Premiere 16 maart
De première van de interactieve voorstelling NU is tijdens de Week van het Geld, op 16 maart op het ROC Mondriaan. Een voorstelling over geld uitgeven, geldproblemen, groepsdruk, status en rijkdom. Ben je werkzaam op het MBO en wil je de premiere graag zien? Er zijn nog enkele stoelen vrij. Stuur een mail naar premiere@tgplayback.nl om hiervoor in aanmerking te komen. 

Financieel mogelijk gemaakt door: 
Fonds 21, Rabobank Foundation, Rabobank Den Haag, Fonds1818, Janivo