Terug

PlayBack ondersteunt aftrap NIX18 Delft woensdag 12 november 2014

“Voor het jonge brein is alcohol eigenlijk een sluipmoordenaar”, aldus Nico van der Lely, kinderarts en oprichter van de Polikliniek Jeugd en Alcohol in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Hij vertelde tijdens de aftrap NIX18 Delft in Gemeente Delft over de impact en gevolgen van alcohol voor jongeren. PlayBack speelde tijdens deze bijeenkomst enkele herkenbare scènes uit de ouderavond Onder Invloed. De afwisseling van de theoretische kennis van de sprekers en de voelbare dilemma’s uit de praktijk die PlayBack liet zien, zorgden voor een goed debat over de gezamenlijke verantwoordelijkheden.

NIX18, ook op school
De campagne ‘NIX is de afspraak!’ van het Ministerie van Onderwijs ging begin dit jaar van start. Niet roken en niet drinken voor je 18e. Omdat het simpelweg uitermate schadelijk is voor het brein van jongeren. Maar hoe zorg je er nou voor dat het ook beklijft bij deze eigengereide doelgroep? Hoe breng je deze regels in de praktijk en spreek je jongeren aan op hun gedrag? En welke rol hebben verschillende partijen hierbij? PlayBack verzorgt door het hele land de jongerenvoorstelling Hot Spot over alcohol- en drugsgebruik. Ook de ouderavond Onder Invloed sluit naadloos aan op dit actuele thema.

NIX18 binnen jouw gemeente
Zijn er in jouw eigen gemeente al duidelijke afspraken over NIX18 gemaakt? Playback wil graag meedenken hoe je jongeren en ouders op een speelse en pakkende manier binnen je gemeente kunt voorlichten over alcoholgebruik. Neem voor meer informatie contact op met accountmanager Hanneke Hietbrink. Stuur een mail naar hanneke@tgplayback.nl of bel naar 06-29065363. Ze staat je graag te woord.