Terug

Over inspirerend en effectief leerlingen begeleiden vrijdag 4 september 2015

Het onderwijs was het afgelopen half jaar veel in het nieuws. Met onder andere het plan voor maatwerkdiploma’s, de stroom aan leerlingen uit het speciaal onderwijs naar het voortgezet onderwijs, de nieuwe wet sociale veiligheid en de integratie van de online informatiewereld. Het onderwijs in Nederland moet anders, beter en meer van deze tijd. Dat is zo, maar het gevaar ligt op de loer dat er veel aandacht gaat naar reorganisatie, het schrijven van protocollen en veel extra taken zonder nieuwe Fte’s. PlayBack geeft tijdens haar docententraining en masterclass In gesprek met de jongere van nu inspiratie voor de docent om zich in haar hoofdtaak: lesgeven en het begeleiden van jongeren, persoonlijk te blijven ontwikkelen en vernieuwen.

De docententraining en masterclass In gesprek met de jongere van nu biedt inzicht en praktische handvatten om de communicatie tussen de individuele leerling en zijn docententeam te verbeteren. Hoe begeleid je jongeren zodat ze een gemotiveerde bijdrage leveren aan hun leeromgeving?

Hoe zorg je er voor dat iedereen in het docententeam in zijn kracht komt te staan? “Kun jij jezelf zijn op jouw school?” vraagt PlayBack vaak aan leerlingen. Deze vraag wordt door hen nooit unaniem met "ja" beantwoord, maar wel vaak unaniem met "nee". Deze vraag is even relevant voor de docent: Kun jij je zelf zijn op jouw school? Want welbevinden is het ingrediënt dat nodig is om te innoveren en te leren.

Meer informatie over onze masterclasses of docententrainingen, vind je via onderstaande links:
* Masterclass In gesprek met de jongere van nu
* Docententraining In gesprek met de jongere van nu
* Masterclass Like us all (over pesten)
* Docententraining Like us all (over pesten)