Terug

Nog betere sociale interactie op school maandag 18 maart 2019

Docenten op middelbare scholen worden de laatste tijd makkelijk geschorst. Je hebt het vast via het nieuws meegekregen. Denk aan de ‘nekvel-onderwijsassistent’, de ‘porno kijkende docent in Lochem’ en de ‘techniek-instructeur in Hoofddorp’, die in een hoogoplopend discussie terecht kwam over de Islam. Hoeveel macht geven we leerlingen?

Spanningen op de werkvloer, hoge werkdruk, agressie op het schoolplein en lastige gesprekken met jongeren, ouders en collega’s. De middelbare school kent het maar al te goed. Elke (onderwijs)professional komt vergelijkbare dilemma’s tegen.

Trainingen
Theatergroep PlayBack biedt praktische docententrainingen die veel handvatten bieden voor een betere sociale interactie op school. Hoe blijf je zo handelen dat je de ontwikkeling van jongeren positief stimuleert? Wat zijn onderwerpen waar je van af moet blijven en wat moet je wel bespreekbaar maken?

Vaardigheden en inzicht
Met rollenspellen diepen we dilemma’s verder uit en zoeken we met elkaar hoe we jongeren nog beter kunnen begeleiden. Onze acteurs bieden inzicht in gedrag. Laten zien hoe je grip kunt krijgen op emoties van jezelf en die van de ander. En leren je vaardigheden om opbouwend te communiceren.

Lees meer over ons professionalsaanbod