Terug

Like Me tijdens Week tegen Pesten maandag 30 juni 2014

Van 22 tot en met  26 september is het de Nederlandse Week tegen Pesten. In deze week bundelen Theatergroep PlayBack en UPC hun krachten: we organiseren samen een speciale theateravond in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden! Hierbij willen wij u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn.

Op woensdagavond 24 september speelt PlayBack haar ouderavond Like Me, een thema-avond over pesten en de invloed van social media hierop. Graag nodigen UPC en PlayBack u uit om samen met uw partner en kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar GRATIS deze avond bij te wonen in Schouwburg de Harmonie in Leeuwarden. De voorstelling begint om 19.30 uur.

Na afloop zal er, om 21.00 uur, in de foyer van De Harmonie nog verder gesproken worden over het onderwerp via een talkshow. Hierin zullen deskundigen, pesters, gepesten en misschien ook u aan tafel praten over wat er nog meer gedaan kan worden om pesten op basis- en middelbare scholen terug te dringen. 

Wanneer:  woensdagavond 24 september 2014
Aanvangstijd:  19.30 uur
Waar:   Stadsschouwburg De Harmonie
Adres:   Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden
Kaarten via:  weektegenpesten@tgplayback.nl - De voorstelling is uitverkocht

“Ik heb erg genoten van het spel, enthousiasme, inlevingsvermogen,  de snelle reacties en de interactie met het publiek, super. Een aantal fragmenten blijven hangen waardoor ik er thuis ook iets mee kan” 
- Anna-Mieke Kempenaer, ouder van een leerling aan de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle.

Over ouderavond Like Me:
Wanneer hoort je kind erbij op school? Wanneer valt hij of zij buiten de boot? Wat zijn de emotionele gevolgen van pesten voor jongeren en welke invloed heeft social media op pestgedrag?

Ouders krijgen inzicht in de belevingswereld van hun kind en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen. De invloed van social media op pestgedrag neemt een centrale plek in tijdens deze avond. PlayBack begeleidt ouders in het voeren van een open gesprek met hun kind en leert ze hoe ze hun puber weerbaarder en sociaal vaardiger kunnen maken, zowel op internet als in het echt.  Deze avond speelt met veel succes op honderden scholen in Nederland.

Klik hier voor meer informatie over de mediawijsheidactiviteiten van UPC.