Terug

Koningin Maxima bezoekt ouderavond Credits woensdag 2 april 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, woont maandagavond 14 april op basisschool De Archipel in Almere een ouderavond bij over ‘financiële opvoeding’.

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, vergezelt de Koningin deze avond. Hij onderstreept hiermee het belang van leren omgaan met geldals een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders en het onderwijs. Tijdens de ouderavond speelt Theatergroep PlayBack de voorstelling Credits,waarmee ze ouders van kinderen van 10-14 jaar ondersteunen bij het vormgeven van hun financiële opvoeding.

Binnen de herkenbare theaterscènes houden de acteurs rekening met ieders persoonlijke levensmotto en opvoedingsstijl. Er worden thema's besproken als: Hoeveel geld heeft een kind werkelijk nodig? Hoe ga je om met je kind als het ergens z'n zinnen op heeft gezet? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Concrete voorbeelden over zakgeld, het doen van klusjes in huis en de mobiele telefoon, vormen het onderwerp van de interactie tussen ouders en de acteurs van de voorstelling. Doel van de avond is dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding.

De ouderavond in Almere sluit een reeks ouderavonden af die in het kader van de Week van het geld door het hele land hebben plaats gevonden op initiatief van Wijzer in geldzaken. Koningin Máxima is erevoorzitter van dit platform. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform Wijzer in geldzaken werken partners uit de financiële sector, de overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samen aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.