Terug

Koningin Maxima aanwezig bij Credits, Almere maandag 14 april 2014

‘Leren omgaan met geld gedeelde verantwoordelijkheid van ouders en het onderwijs.’                   

Op maandag 14 april 2014 sloot Koningin Máxima een reeks ouderavonden af die in het kader van de Week van het geld door het hele land hebben plaats gevonden op initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens deze ouderavonden ondersteunde Theatergroep PlayBack met haar voorstelling Credits de aanwezige ouders bij het vormgeven van hun financiële opvoeding.

Koningin Máxima werd tijdens de ouderavond Credits, op de basisschool De Archipel in Almere vergezeld door staatssecretaris Sander Dekker. Hij onderstreept hiermee het belang van financiële opvoeding als een gedeelde verantwoordelijkheid van ouders en het onderwijs.

Hoeveel geld heeft een kind werkelijk nodig? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Veel ouders worstelen met vragen over de financiële opvoeding. Samen met Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besprak PlayBack hoe ouders nu het beste over geld kunnen praten met hun kinderen: hoeveel zakgeld heeft een kind werkelijk nodig? En hoe geef je een kind financiële verantwoordelijkheid? Concrete voorbeelden over zakgeld, het doen van klusjes in huis en de mobiele telefoon, vormden het onderwerp van de interactie tussen ouders en de acteurs van de voorstelling. Doel van de avond is dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding.

Na afloop nam Sander Dekker nog even het woord, waarin hij iedereen bedankte voor de leuke avond. Daarna verlieten hij en de Koningin glimlachend de school, maar niet nadat zij de acteurs eerst hadden bedankt voor de leuke en leerzame avond!

(Fotograaf: Sander Ruijg / Wijzer in Geldzaken)