Terug

Komend schooljaar te zien: Count Me In dinsdag 30 november 1999

Jesse en Ridwan zijn beste vrienden, en werken samen in de supermarkt. Jesse mag wel kassa draaien en Ridwan niet. Huh? Er is geen sprake van discriminatie, zegt de bedrijfsleider. De jongens voelen onrecht, maar weten niet wat ze er aan kunnen doen. Ze kunnen het niet voorkomen en niet oplossen. Uit onmacht gooien ze samen de ruiten van de supermarkt in.

Later krijgen Jesse en Ridwan een heftige ruzie die uitmondt in een flinke scheld- en vechtpartij. Ridwan is bang dat Jesse en zijn zusje Rachida in het geheim verkering hebben. Of dit waar is, daar is Jesse niet open over. Na deze vechtpartij wordt Rachida vermist. Om haar terug te vinden, moeten de vrienden open en eerlijk zijn naar elkaar. Hierdoor krijgen ze, ondanks hun verschillen, steeds meer vertrouwen in en begrip voor elkaar. 

Culturele diversiteit
Count Me In gaat volgend schooljaar in première. Een jongerenvoorstelling over culturele diversiteit en tolerantie. In onze multiculturele samenleving zijn er nu eenmaal verschillen. Juist door met elkaar te praten creëer je wederzijds begrip en respect voor elkaar. En dat is nodig, want iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken. Of je nu in een superdiverse of juist witte klas zit. Met deze voorstelling vergroten we bij jongeren het begrip en de kennis over de invloed van een culturele achtergrond op het vormen van ieders identiteit. Ook gaan de acteurs op interactieve wijze met de jongeren in gesprek over hoe je discriminatie kan voorkomen en conflicten minder hoog op kan laten lopen.

Burgerschap
Minister Slob vindt dat alle Nederlandse basis- en middelbare scholen les moeten geven in 'burgerschap' en heeft daarvoor een nieuwe wet gemaakt. Daarnaast spelen gemeenten een cruciale rol in het realiseren van projecten rondom de ontwikkeling van beter burgerschap bij jongeren. Het doel van deze projecten is onder andere de open en vrije samenleving beschermen tegen angst en verdeeldheid, en in te zetten op betrokkenheid en zorg dragen voor elkaar. Theatergroep PlayBack biedt na de zomer de interactieve jongerenvoorstelling Count Me In aan om culturele diversiteit bespreekbaar te maken.

We zijn blij en geïnspireerd deze mooie voorstelling met hulp van Vfonds, het Jaar van Verzet en Stichting Kinderpostzegels te ontwikkelen.

Nieuwsgierig naar deze voorstelling? Kijk hier of neem contact op met Marieke Boel.