Terug

De nieuwe zakelijk directeur van PlayBack: Margo van der Valk! maandag 16 november 2020

In januari 2021 verwelkomt Theatergroep PlayBack een kersverse zakelijk directeur: Margo van der Valk. We kijken uit naar haar komst.

Margo heeft twintig jaar ervaring in de culturele sector als adviseur, zakelijk directeur, ondernemer en toezichthouder. Het verbinden van artistieke en maatschappelijke doelstellingen aan resultaat en bereik vormt haar belangrijkste drijfveer. Margo werkte o.a. voor Return to Sender, het Nederlands Filmfestival en vele (theater)klanten van cultureel bureau Herrie en meest recent als senior beleidsadviseur voor het Nederlands Filmfonds.

Artistiek directeur Kim Zonneveld: “Toen Margo beeldend en overtuigend vertelde over haar ambities voor PlayBack werd ik enthousiast. Ze raakte ons met haar oprechte, genuanceerde en vernieuwende ideeën. Ik sta te popelen om met haar samen te werken en verder te bouwen aan deze prachtige organisatie.”

Samen met de Raad van Toezicht is gezocht naar een kandidaat met enthousiasme, betrokkenheid, liefde voor theater, voor jongeren, hun ouders en docenten. Tegelijk heeft PlayBack een strategische en ondernemende zakelijk directeur nodig die PlayBack door de coronacrisis naar een succesvolle toekomst stuurt. Margo kan met haar inhoudelijke, strategische en ondernemende ideeën PlayBack nog meer op de kaart zetten. En met haar ambitie en werkervaring als geen ander PlayBack verder laten groeien en professionaliseren.

Margo: “Jongeren hebben een sterk moreel kompas en rechtvaardigheidsgevoel maar experimenteren tegelijkertijd met gedrag. Juist daarom is het zo waardevol dat PlayBack met voorstellingen en nagesprekken jongeren hun gedachten laat delen over onderwerpen als pesten, discriminatie en drank en drugs. Ik heb zelf mogen zien hoe leerlingen zich dankzij de veilige setting open durven te stellen en kijk er enorm naar uit om hier samen met het team een bijdrage aan te mogen leveren.”