Terug

De mening van Rosan, Iris en Kim over Loveland dinsdag 24 mei 2016

Vorige week speelde PlayBack in Bemmel (VMBO-T) en vroeg drie tweedeklassers iets te schrijven over Loveland. ‘We hebben best veel geleerd over je grenzen aangeven en duidelijk zijn.’

Wij zijn Rosan, Iris en Kim  van het Over Betuwe College (VMBO-T) in Bemmel. We hebben een voorstelling gehad van de theatergroep PlayBack over seksualiteit.

Het toneelstuk ging over liefde en seksualiteit, maar ook over je laten beïnvloeden door je vrienden en vriendinnen.  Er was een stel die elkaar niet zo vaak zag want ze woonden ver weg en kwamen elkaar toevallig op vakantie tegen. Ze waren allebei met vrienden op vakantie en Menno liet zich erg beïnvloeden door zijn vriend Steve omdat Menno ‘’het’’ al wel wilde doen maar zijn vriendin Ellis nog niet. Steve deed alsof hij heel veel ervaring had maar dat had hij niet.

In sommige personages kunnen wij onszelf wel vinden zoals in Ellis want die wist nog niet zeker wat ze wel en niet wilde. Ze vond haar vriendje wel leuk maar durfde niet eerlijk te zeggen wat ze echt wilde.
Het nabespreken was erg interessant want ze betrokken het publiek erbij en stelden veel vragen. Je mocht ook de personages helpen tijdens het toneelstuk, het was ook veel lachen. We vonden het leuk dat drie personages in hun rol bleven.

De voorstelling was erg interessant. En was erg leuk en grappig, omdat Steve zich grappig gedroeg. Hij maakte vooral veel grappige opmerkingen. Toen hij Menno advies ging geven deed hij dat op een leuke en grappige manier. We hebben veel gelachen. En best veel geleerd over je grenzen aangeven en duidelijk zijn. Ook dat je moet praten over dingen die je ongemakkelijk vindt om over te praten in een relatie.

Met dank aan: Iris (15 jaar), Rosan (15 jaar) en Kim (13 jaar).