Terug

Count Me In in première dinsdag 13 november 2018

Wat was het een feest! Op 8 november ging onze nieuwe jongerenvoorstelling Count Me In, over culturele diversiteit en tolerantie, in première in het ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht. Met een zaal vol leerlingen van het Trajectum College en veel genodigden beleefden we dit bijzondere moment. Richai, Bengt en Amro speelden alsof ze nooit anders hadden gedaan.

De enthousiaste en spontane jongeren in de zaal leefden helemaal mee met de personages. Al tijdens de voorstelling gaven ze respons. Werd er veel gelachen. En soms waren ze muisstil. Wat was het leuk!’ was de eerste reactie in het nagesprek. Ze herkenden in personage Ridwan een broer die heel goed voor zijn zusje zorgt. Kwamen tot de conclusie dat levensopvattingen kunnen verschillen. En dat je je door discriminatie onzeker of niet vrij kunt voelen.

In Count Me In moeten vier jongeren hun vooroordelen over elkaar aan de kant zetten om vrienden te kunnen blijven. Door hun gezamenlijk doel wordt duidelijk welke verschillen ze van elkaar moeten accepteren en welke veel kleiner lijken dan in eerste instantie gedacht.

Lili-Anne de Jongh, beleidsadviseur bij gemeente Delft bezocht een try-out van Count Me In. ‘Puur theater met een scherp oog voor de actualiteit. PlayBack gaat met Count Me In op doortastende wijze de dialoog aan over discriminatie, culturele diversiteit en tolerantie en geeft daarmee de aanzet om elkaar daadwerkelijk écht te leren kennen en te respecteren.’