Terug

Boekentip: Puber Leaks - Paul Buhre vrijdag 4 september 2015

Leg alle boeken over sociologen, therapeuten en andere betweters maar opzij, want nu is het de beurt aan Paul Bühre: vijftien jaar oud en ervaringsdeskundige. Het boek heeft niet voor niets de ondertitel: “Wat wij werkelijk denken ( terwijl jij denkt dat we niets denken)”

“Er zijn van die dagen dat alles misgaat. Je hebt je verslapen, kon niet meer douchen, bent nog net op tijd op school en op het moment dat je de leraar binnen ziet komen weet je dat hij ook slecht geslapen heeft en geen zin in jouw klas heeft.”

Bühre schijft over gamen, groepsdynamica, onderbroekenmode, verliefd zijn in tijden van internet en over leraren die de plank wel dan niet misslaan. Een boeiende inkijk in het absurde denken van de puber voor iedereen die met ze met te maken krijgt of er zelf midden in zit.

Inmiddels is Bühre 16, gaat in Berlijn naar de middelbare school en wil later striptekenaar worden. Op zijn 15de liep hij stage bij Die Zeit, waar hij een artikel mocht publiceren over wat pubers werkelijk bezighoudt. Daaruit kwam dit boek Puber Leaks uit voort. Inmiddels een bestseller in Duitsland en wereldwijd vertaald.