Terug

Bijdrage gemeente Zeist voor alcoholpreventie op scholen donderdag 22 januari 2015

Sinds een jaar mogen jongeren niet drinken voor hun 18e. Nog steeds vinden tieners de ‘nieuwe’ wetgeving lastig en wordt er onder de jeugd steeds vaker stiekem gedronken. Veel ouders weten niet goed wat ze ermee aan moeten. De gemeente Zeist wil heel graag jongeren en hun ouders preventief voorlichten over alcohol. Hiervoor heeft de gemeente een budget beschikbaar gesteld speciaal ter ondersteuning van scholen. Van deze bijdrage mogen scholen binnen de gemeente Zeist de educatieve voorstellingen van Theatergroep PlayBack inzetten om op interactieve wijze de gevolgen van drinken bespreekbaar te maken. Bedoeld voor leerlingen van klas 1 en 2 en hun ouders. De jongerenvoorstelling Hot Spot en de bijbehorende ouderavond Onder Invloed van PlayBack zijn specifiek ontwikkeld om dit thema op laagdrempelige wijze aan de kaak te stellen.

Casper van der Graaf van Gemeente Zeist: “Wij zien de theatervoorstellingen van PlayBack als een zeer geschikte en eigentijdse manier, voor zowel ouders als kinderen, om in gesprek te gaan over alcoholgebruik en het bijbehorende stellen van grenzen. Aan de hand van herkenbare situaties die worden nagespeeld, worden ouders en kinderen geholpen hierover met elkaar te praten en de juiste keuzes te maken in lastige situaties zoals bijvoorbeeld uitgaan en verjaardagsfeestjes.”

Meld je aan
Ben jij docent op een middelbare school in gemeente Zeist? Meld je dan aan om op dinsdag 10 maart a.s. (aanvang 20.00 uur) op KSG De Breul te Zeist de ouderavond Onder Invloed bij te wonen. Ook je collega's zijn van harte welkom. Zo kunnen jullie zelf ervaren of deze interventie ook een manier is om met leerlingen en ouders binnen jullie school te praten over alcohol. Meer weten of je aanmelden? Stuur een mail naar Hanneke Hietbrink via hanneke@tgplayback.nl of bel naar 06-29065363.