Terug

Web

Ruim 87 procent van de jongeren is dagelijks te vinden op het internet: een wereld waarin alles mogelijk is. Een wereld waarin je kunt doen en zeggen wat je wilt. Een wereld waarin je jezelf, maar ook iemand anders kunt zijn. Het voelt er veilig omdat je anoniem bent en onveilig omdat je nooit weet wie de ander echt is. Hoe bepaal je dan of je iemand kunt vertrouwen en of je dezelfde verwachtingen hebt? En wat durf je in de echte wereld niet, maar achter de computer wel? Waar liggen jouw grenzen en hoe geef je die aan? In Web stelde Theatergroep PlayBack deze vragen aan jongeren en ging na de voorstelling met ze in gesprek over deze actuele thematiek.

Web vertelt het verhaal van Sofie. Een meisje met problemen thuis, dat zich terugtrekt op haar kamer en chatrooms bezoekt. Daar leert ze Mas18 kennen, een jongen die haar begrijpt. Hij daagt haar uit om elkaar in het echt te ontmoeten. Maar Mas18 is geen 18 en hij heeft heel andere bedoelingen dan Sofie had verwacht. Daarnaast zien we in Web ook andere verhaallijnen, bijvoorbeeld over de bijzondere vriendschap Bas en Xanna.

Na de voorstelling volgde een interactief gedeelte waarin de jongeren werden uitgedaagd tot een gesprek en worden uitgenodigd op de spelvloer.