Terug

Monoloog Rijk

Voor jongeren op de middelbare school wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, lunch te kopen in de supermarkt en je imago te upgraden met kleren en hippe gadgets. Toch heeft geld in ieder gezin een andere betekenis. Wat doe je als jij iets wel kunt betalen en de ander niet? En als jij geld leent, hoe snel betaal jij dat dan weer terug?

De monoloog Rijk - gebaseerd op de jongerenvoorstelling Rijk - vertelt het verhaal van Jaimie die zich schaamt omdat ze door de scheiding van haar ouders plotseling minder geld heeft en in een flatje moet wonen. Ze is bang haar vriendinnen te verliezen en durft ook niet eerlijk te zijn over de scheiding en haar nieuwe woning. Jaimie wilde dat ze weer blij kon zijn met wat ze heeft, maar dat lukt niet. Tot ze in haar flat Sarah ontmoet. Sarah geeft haar allemaal nieuwe inzichten over geld, imago en vriendschap. Bijvoorbeeld dat plezier maken niet perse geld hoeft te kosten.

Corona-proof
Deze monoloog wordt door één actrice in het klaslokaal voor een klas gespeeld, waarbij 1,5 meter afstand van leerlingen en docent wordt gehandhaafd. Daarnaast kan de monoloog ook online worden gespeeld.
Ook al onze andere jongerenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Mocht u vragen hebben over corona, neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.