Terug

Monoloog Like

Uit onderzoek blijkt dat pesten op school vaak voorkomt. Eén op de negen gepeste kinderen in een schoolklas van 27 leerlingen is normaal. Alle pestprotocollen dus ten spijt, geen enkele school ontkomt eraan. Pesten, een aangrijpend thema met een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Zeker door de opkomst van sociale media. Hoe laat je leerlingen zien wat (digitaal) pesten met je doet?

De monoloog Like - gebaseerd op de jongerenvoorstelling Like - vertelt het verhaal van Mila die haar beste vriendin Zoë terug wil. Mila wil de tijd terugdraaien zodat alles weer wordt zoals het vroeger was. Zoë is buitengesloten, stelselmatig gepest en is in gevaarlijke situaties terechtgekomen waar ze onder druk werd gezet. Mila stond erbij en keer ernaar. Ze kwam niet voor Zoë op. Samen met de leerlingen uit de klas zoekt Mila naar hoe je dat doet, voor iemand opkomen.

Corona-proof
Deze monoloog wordt door één actrice in het klaslokaal voor een klas gespeeld, waarbij 1,5 meter afstand van leerlingen en docent wordt gehandhaafd. Daarnaast kan de monoloog ook online worden gespeeld.
Ook al onze andere jongerenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Mocht u vragen hebben over corona, neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.