Terug

Like Us All

Social media spelen een grote rol in de relatie tussen jongeren. Welke regels, afspraken en gesprekken met jongeren zijn er nodig om een veilig leef-­ en leerklimaat te waarborgen? En welke rol speel je als docent hierin? Hoe corrigeer je pestgedrag van leerlingen? Verschillende invalshoeken op het thema pesten en de rol van social media komen in deze training aan bod. Je oefent met klassengesprekken en individuele leerling­- en oudergesprekken.

Realistische personages
Twee professionele acteurs en een ervaren trainer spelen herkenbare en satirische scènes met dilemma’s en conflicten over pesten en social media. Een klassensituatie, individueel leerlinggesprek, oudergesprek of docentenoverleg, vanuit verschillende invalshoeken wordt het pestthema onder de loep genomen. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen staan twee jonge personages centraal tijdens de interactieve rollenspellen. De 14-jarige Joachim die steeds slechter op school functioneert doordat hij gepest wordt. En de even oude Rianne die niet zonder haar telefoon kan en graag de pestkop uithangt via social media.

Onaangepast gedrag
Samen met je collega’s en de trainer ga je in gesprek over hoe je kunt handelen als docent binnen deze kenmerkende pestdilemma’s. Want hoe dring je tot Joachim en Rianne door? Hoe motiveer je leerlingen? Hoe corrigeer je onaangepast gedrag? En hoe breng je het docententeam op één lijn?

Met Like Us All versterk je de cohesie binnen je docententeam en ga je direct aan de slag. Praktisch, treffend, soms hilarisch, en vooral erg leerzaam!

Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.