Terug
Bekijk de video

Like

In de voorstelling Like zie je hoe de vriendschap tussen twee beste vriendinnen, Zoë en Mila, onder druk komt te staan als populariteit een grote rol gaat spelen. Zoë valt buiten de groep, Mila durft niet voor haar op te komen. Houdt de vriendschap stand? Like gaat over groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. Leerlingen worden tijdens de voorstelling geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. Ze krijgen inzicht in pestgedrag en hun eigen verantwoordelijkheid daarin.

Over pesten
Uit onderzoek blijkt dat pesten op school vaak voorkomt. Eén op de negen gepeste kinderen in een schoolklas van 27 leerlingen is normaal. Alle pestprotocollen dus ten spijt, geen enkele school ontkomt eraan. Pesten, een aangrijpend thema met een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Zeker door de opkomst van sociale media. Hoe laat je leerlingen zien wat digitaal pesten met je doet?

Groepsdruk en rolpatronen
De afgelopen drie jaar bereikte PlayBack 32.000 jongeren met Like. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Wij maken met deze interactieve voorstelling pesten, een belangrijk thema voor jongeren, bespreekbaar. We willen zowel pesters, gepeste jongeren en omstanders bewustmaken van groepsdruk en rolpatronen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt’.
 
Ouders en docenten
Bij het boeken van de voorstelling Like ontvangt de school een gratis docentenhandleiding. In het kader van een integrale aanpak kunnen ouders de aanvullende ouderavonden Like me en Log In volgen. En voor docenten zijn er trainingen. Bekijk alle informatie hierover op de pagina aanbod.
 
Corona-proof
Al onze jongenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Tevens spelen we ook voor kleinere groepen van maximaal 30 leerlingen. Van Like is er ook een monoloog te boeken voor in de klas voor maximaal 30 leerlingen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
 
Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.