Terug
Bekijk de video

Jongerenvoorstelling Rijk

Voor jongeren op de middelbare school wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, lunch te kopen in de supermarkt en je imago te upgraden met kleren en hippe gadgets. Toch heeft geld in ieder gezin een andere betekenis. Wat doe je als jij iets wel kunt betalen en de ander niet? En als jij geld leent, hoe snel betaal jij dat dan weer terug?

De voorstelling Rijk laat zien hoe financiële verschillen onder jongeren hun positie in de groep kunnen bepalen. Een interactieve voorstelling over geld en imago. 

Het publiek wordt uitgenodigd op de spelvloer en geeft de personages tips om beter hun grenzen aan te geven. Deze werkwijze zorgt ervoor dat scholieren weerbaarder worden en beter voorbereid zijn op hun financiële zelfstandigheid. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Omdat geld hebben essentieel lijkt voor tieners, en geen geld hebben taboe, gaan we met jongeren in gesprek: wat betekent geld voor je en hoe kun je er het best mee omgaan?’

In het kader van onze integrale aanpak bieden wij naast Rijk ook de ouderavond Credits aan.

Educatie
Na de voorstelling krijgt iedere leerling een gadget met verwijzingen naar relevante websites rondom dit thema. Tevens hebben wij een speciale lesbrief voor docenten met opdrachten voor aanvang of na de voorstelling.

Corona-proof
Al onze jongerenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Tevens spelen we ook voor kleinere groepen van maximaal 30 leerlingen. Van Rijk is er ook een monoloog te boeken voor in de klas voor maximaal 30 leerlingen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met Anne Fleur Thomeer van PlayBack voor extra informatie (tel: 030 – 2027024 of info@tgplayback.nl).