Terug
Bekijk de video

Jongerenvoorstelling NU, speciaal voor het MBO

NU gaat over 18 jaar worden. Officieel volwassen zijn en doen waar je zin in hebt. Maar ook je eigen rekeningen moeten betalen. Je financiën op orde krijgen en houden kan lastig zijn, praten hierover roept soms schaamte op. De voorstelling NU maakt de onderwerpen geld en schulden bespreekbaar en bereidt jongeren voor op hun financiële zelfstandigheid.

Over NU
Het publiek duikt in het leven van drie leeftijdsgenoten die mooie spullen en kleren gebruiken om indruk te maken en erbij te horen. Tegelijkertijd moeten ze sparen en verleidingen uitstellen of weerstaan. Als dat niet lukt, ontstaan er schulden. Tijdens de voorstelling en het gesprek doet het publiek mee; ze bedenken een haalbaar financieel plan voor deze personages. Zo worden de jongeren weerbaarder en beter voorbereid op hun financiële zelfstandigheid.

Waarom NU?
Theatergroep PlayBack vindt het hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat MBO’ers makkelijker om hulp durven vragen. Schulden zijn snel gemaakt. Door telefoonabonnementen waar je aan vast zit, shoppen met Afterpay of leningen kunnen er in korte tijd geldproblemen ontstaan. De overgang naar financieel onafhankelijk worden (18+) blijkt voor jongeren soms te snel te gaan, met weinig tijd voor ‘vallen en opstaan’. 

Thema: geld
De voorstelling NU is speciaal ontwikkeld voor het MBO en sluit aan bij Burgerschap (economische dimensie). PlayBack biedt ook een voorstelling over geld voor het voortgezet onderwijs: Rijk. En voor ouders is er de ouderavond Credits.

PlayBack werkt samen met Nibud, MoneyWays van Diversion, Lef!, NVVK, Wijzer in Geldzaken, Fonds 21 en Rabobank Foundation.

Lees ook het artikel van de Volkskrant naar aanleiding van NU.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met Pauline de Groot of Anne Fleur Thomeer van PlayBack voor extra informatie (tel: 030 – 2027024 of info@tgplayback.nl).