Terug

Jongerenvoorstelling Alles goed

Alles goed gaat over wat het mentale welbevinden van jongeren beïnvloedt. Zoals faalangst, prestatiedruk, sociale media, veel ruzie thuis en buiten de groep vallen. Na de voorstelling praten we over hoe sombere gevoelens ontstaan en wat jongeren nodig zouden hebben om zich te kunnen uiten. En over wat je kan doen om elkaar te helpen als je niet lekker in je vel zit.

Veiligheid
Omdat dit een moeilijk onderwerp is om openlijk over te praten, is voor PlayBack het allerbelangrijkste de veiligheid en intimiteit tijdens onze voorstelling te waarborgen. Centraal in het gesprek staan de problemen van de personages uit de voorstelling. Zo kunnen we wel grote onderwerpen bespreekbaar maken maar hoeven jongeren het weinig over zichzelf te hebben. De voorstelling wordt opgevoerd in een intieme setting. Voor maximaal 60 leerlingen. Muziek speelt een grote rol in de voorstelling. Maar ook humor is belangrijk. Want waar gelachen wordt, mag het ook ff tegen zitten.

Het verhaal
Simon heeft last van stemmingswisselingen. Aan de buitenkant zie je dat niet, hij heeft veel vrienden, een vriendinnetje en is altijd vrolijk. Simon is perfectionistisch en erg bang dat anderen denken dat hij iets niet kan, ofwel ‘zwak’ zou zijn. Hij is er goed in te doen alsof het met hem allemaal wel goed gaat. Maar als zijn ouders scheiden, komt Simon in een echte depressie terecht. Hij doet er alles aan om zich niet te voelen zoals hij zich voelt, maar dit werkt alleen maar averechts. Met de juiste hulp uit zijn omgeving komt hij uiteindelijk uit zijn isolement en wordt gaandeweg steeds veerkrachtiger.

Reserveren
Iedere jongere die we bereiken met de voorstelling is winst. In november 2019 gaat Alles goed in première. Neem contact met onze accountmanagers voor meer informatie.

Klik hier voor achtergrondinformatie over Alles goed.