Terug
Bekijk de video

In Gesprek

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze gedragsnormen zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers. 

Tijdens de ouderavond In Gesprek staat communiceren met pubers centraal, met de focus op het voeren van een open gesprek en bekijken we het effect van verschillende opvoedstijlen. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en herkenbaar beeld over hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toegaat. ‘Terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind, zorgt voor de nodige hilarische interactie.

Leer hoe je je kind actief aan het denken zet in plaats van dat hij zijn schouders ophaalt. En bekijk het effect van verschillende opvoedstijlen op het gedrag van pubers. Zie wat er gebeurt met jongeren als ouders eerlijk en direct zijn en begrijpend luisteren.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.