Terug
Bekijk de video

Hot Spot

Alex en Jaro zijn goede vrienden en gaan vaak samen op stap. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een fles wodka heeft gescoord, wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Als Joy en Fay, twee vriendinnen, ook mee gaan feesten wordt het voor de jongens nog lastiger hun grens aan te geven. Hot Spot vertelt het verhaal van vier vrienden die samen de verveling verdrijven. Het is een rauw en realistisch verhaal over drankgebruik, blowen en feesten en over vriendschap, eerlijkheid en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je ‘nee’ als de rest ‘ja’ zegt?

Drank & drugs 
Vrijwel iedere leerling komt in aanraking met drank en/of drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hun grenzen vervagen en ze kunnen niet meer helder denken en handelen in moeilijke situaties. Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal? Want alcohol is een harddrugs en de wet zegt: niet roken én niet drinken tot je 18e.

Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘De voorstelling is niet belerend: het gaat om sociaal inzicht bij pubers. Inzicht in zichzelf en elkaar.’

“Mijn ouders drinken toch zelf ook?! De nieuwe wet is belachelijk. Alsof je dan niet gaat drinken. Daardoor doe je het vaker stiekem.”

Docentenhandleiding
De docentenhandleiding bij Hot Spot bestaat uit 5 kant-en-klare lessen van elk 1 lesuur, die voor of na het zien van de voorstelling gebruikt kunnen worden. Met behulp van dit praktische lesmateriaal kan de docent dieper ingaan op de thema’s alcohol, drugs en verslaving, populariteit en status, vriendschap en verleiding. Leerlingen krijgen op deze manier nog meer inzicht in alcohol- en drugsgebruik en vormen hierover hun mening.

Corona-proof
Al onze jongerenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Tevens spelen we ook voor kleinere groepen van maximaal 30 leerlingen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met accountmanagement@tgplayback.nl of 030 - 2027024 voor extra informatie.