Terug
Bekijk de video

Hot Spot

Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je nee als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs.

Alex en Jaro zijn goede vrienden. Ze zijn 16 gaan vaak samen op stap. Voor Alex is een avond pas geslaagd als er flink gedronken is. De laatste tijd is het moeilijker om aan drank te komen. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een hele fles wodka heeft gescoord wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Alex en Jaro zijn personages uit de voorstelling Hot Spot over alcohol en drugs. 

Vrijwel iedere leerling komt in aanraking met drank en/of drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hun grenzen vervagen en ze kunnen niet meer helder denken en handelen in moeilijke situaties. Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal? Want alcohol is een harddrugs en de wet zegt: niet roken én niet drinken tot je 18e.

Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘De voorstelling is niet belerend: het gaat om sociaal inzicht bij pubers. Inzicht in zichzelf en elkaar.’

“Mijn ouders drinken toch zelf ook?! De nieuwe wet is belachelijk. Alsof je dan niet gaat drinken. Daardoor doe je het vaker stiekem.”

Docentenhandleiding
De docentenhandleiding bij Hot Spot bestaat uit 5 kant-en-klare lessen van elk 1 lesuur, die voor of na het zien van de voorstelling gebruikt kunnen worden. Met behulp van dit praktische lesmateriaal kan de docent dieper ingaan op de thema’s alcohol, drugs en verslaving, populariteit en status, vriendschap en verleiding. Leerlingen krijgen op deze manier nog meer inzicht in alcohol- en drugsgebruik en vormen hierover hun mening.

Corona-proof
Al onze jongerenvoorstellingen zijn corona-proof en mogen wij volgens de huidige richtlijnen spelen voor maximaal 60 leerlingen. Tevens spelen we ook voor kleinere groepen van maximaal 30 leerlingen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer weten of boeken?
Neem contact op met Anne Fleur Thomeer van PlayBack voor extra informatie (tel: 030 – 2027024 of info@tgplayback.nl)