Terug

Jongerenvoorstelling Alles goed

Alles goed gaat over wat het mentale welbevinden van jongeren beïnvloedt zoals faalangst, prestatiedruk, sociale media, veel ruzie thuis en buiten de groep vallen. Na de voorstelling praten we over hoe sombere gevoelens ontstaan en wat jongeren nodig zouden hebben om zich te kunnen uiten. Ook praten we over wat je kan doen om elkaar te helpen als je niet lekker in je vel zit.

Veiligheid
Omdat dit een moeilijk onderwerp is om openlijk over te praten, vinden wij het, het allerbelangrijkste om de veiligheid en intimiteit tijdens onze voorstelling te waarborgen. Centraal in het gesprek staan de problemen van de personages uit de voorstelling. Zo kunnen we wel grote onderwerpen bespreekbaar maken maar hoeven jongeren het weinig over zichzelf te hebben. De voorstelling wordt opgevoerd in een intieme setting. Voor maximaal 60 leerlingen. Muziek speelt een grote rol in de voorstelling maar ook humor is belangrijk. Want waar gelachen wordt, mag het ook ff tegen zitten.

Het verhaal
Simon kan door een blessure zijn sportcarrière wel vergeten. Hij kan slecht omgaan met deze teleurstelling. Ook voelt hij veel druk van zijn ouders om goed te presteren op school en heeft hij hierdoor last van stemmingswisselingen. Luna werkt hard aan haar voorkomen, heeft moeite met aansluiting vinden bij leeftijdgenoten en durft niet open te zijn over hoe ze zich voelt. Als haar ouders gaan scheiden, kan ze de hoge druk niet meer aan. Simon en Luna worstelen met negatieve gedachten en een laag zelfbeeld. Aan de buitenkant zie je daar in eerste instantie weinig van. Tijdens Alles goed  zoeken jongeren een antwoord op wat Simon en Luna nodig hebben om zich beter te kunnen uiten. En over wat je kan doen om elkaar te helpen als je niet lekker in je vel zit.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:
VSBfonds, Kinderpostzegels en Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Meer weten of boeken?
Neem contact op met Pauline de Groot of Anne Fleur Thomeer van PlayBack voor extra informatie (tel: 030 – 2027024 of info@tgplayback.nl).

Klik hier voor achtergrondinformatie over Alles goed.