Terug

Docententraining Like Us All

Welke rol speel jij in het creëren van een veilig leef- en leerklimaat op jouw school? Hoe corrigeer je onaangepast gedrag van leerlingen? Vanuit verschillende invalshoeken wordt het pestthema onder de loep genomen en aan de hand van herkenbare situaties uitgespeeld met acteurs. Je oefent gesprekken binnen klassensituaties en individuele leerling- en oudergesprekken.

Realistische personages
Twee professionele acteurs en een ervaren trainer spelen herkenbare en satirische scenes met dilemma’s en conflicten over pesten en social media. Een klassensituatie, individueel leerling gesprek, oudergesprek of docentenoverleg, vanuit verschillende invalshoeken wordt het pestthema onder de loep genomen. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen staan twee jonge personages centraal tijdens de interactieve rollenspellen. De 14-jarige Joachim die steeds slechter op school functioneert doordat hij gepest wordt. En de even oude Rianne die niet zonder haar telefoon kan en graag de pestkop uithangt via social media.

Onaangepast gedrag
Samen met je collega’s en de trainer ga je in gesprek over hoe je kunt handelen als docent binnen deze kenmerkende pestdilemma’s. Want hoe dring je tot Joachim en Rianne door? Hoe motiveer je leerlingen? Hoe corrigeer je onaangepast gedrag? En hoe breng je het docententeam op een lijn?

Met Like Us All versterk je de cohesie binnen je docententeam en ga je direct aan de slag. Praktisch, treffend, soms hilarisch, en vooral erg leerzaam!